Предстоящи събития на 14 септември
Секция: Предстоящи събития
14 Септември 2020 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 14 септември

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 ч. в Гербова зала на „Дондуков" 2 ицепрезидентът Илияна Йотова ще удостои акад. Антон Дончев с почетния плакет на вицепрезидента.
***
София.
От 09.30 ч. във Висшето транспортно училище заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов ще открие академичната учебна година.
***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Младен Милков, Мария Тръвнева, Полина Тръвнева, Ценка Георгиева, Николай Николов, Красимир Ченев, Пламен Чангов, Валентина Елкенева,
Петър Петров и Колю Милков.
***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Анастас Циканделов, Андон Филчев, Абдул Амар, Димитър Циканделов и София Циканделова.
***
София.
От 10.00 ч. в аула „Максима" ще се състои тържество по случай откриването на юбилейната стотна учебна година на Университета за национално и световно стопанство (УНСС).
***
София.
От 11.00 ч. в Гранд Хотел София, зала „Триадица" 2 ще се състои кръгла маса на тема „Българските дясно-центристки партии преди предстоящите избори", организирана от СДС.
***
София.
От 11.00 ч. на ул. „Пиротска" 171А ще се състои церемония по случай професионалния празник на българските пожарникари.
***
София.
От 11.30 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерски съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе редовно заседание.
***
София.
От 12.00 ч. пред Министерството на образованието и науката ще се проведе протест против предвидените мерки за новата учебна година, свързани с COVID-19.
***
София.
От 13.00 ч. ПП АБВ ще даде пресконференция в централата на партията на ул. „Врабча" 23.
***
София.
От 13.00 ч. до 16.00 ч. в Киносалона на Военномедицинска академия (обособен вход зад спешното отделение на ВМА) ще се проведе обществено обсъждане за изграждането на
Национална многопрофилна детска болница.
***
София.
От 16.00 ч. в Музей "Борис Христов" (гр. София, ул. "Цар Самуил" №43): ще се проведат Европейски дни на културното наследство.
***
Бургас.
От 12.00 ч. пред сградата на Регионалното управление на образованието (РУО) - Бургас жители на Бургас са организирали събитието „НЕ на маските и изолаторите в училище".
***
Бургас.
От 14.00 ч. в ОУ "П. Р. Славейков" ще бъдат открити четири обновени кабинети с тематична насоченост.
***
Бургас.
От 17.30 ч. в НХА-Филиал Бургас ще бъде тържествено открита 2020/2021 учебна година.
***
Варна.
От 10.00 ч. в южния парк в УМБАЛ „Св. Марина" ще се състои тържествена церемония по случай началото на новата академична година в Медицински университет - Варна.
***
Добрич.
От 16.00 ч. часа в сградата на Общината в Голямата заседателна зала - етаж 2 ще се проведе публично обсъждане на актуализация на бюджета на Община град Добрич.
***
Добрич.
От 18.30 до 19.00 ч. пред Младежкия център ще се проведе презентация на проект „Младежки център Добрич - Вашето днес" пред доброволци от Български младежки червен кръст.
***
Добрич.
От 19.00 до 20.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе", Обща читалня и Книгозаемане, ще се проведе флашмоб „Ключът е в теб" и прожекция на открито на филма на БЧК „Оказване на първа помощ при пътнотранспортни произшествия".
***
Каварна.
От 18.00 ч. в залата на НЧ „Съгласие-1890" ще бъде представен спектакълът „Мъжка задушница" от Емил Бонев.
***
Кърджали.
От 10.00 ч. в параклис „Св. пророк Илия" ще бъде отслужен водосвет за здраве.
***
Кърджали.
От 11.00 ч. ще бъдат положени венци и цветя пред аметника на загиналите служители на МВР от областта при изпълнение на служебния си дълг.
***
Кърджали.
От 11.15 ч. пред Паметника на загиналите служители от МВР ще се проведе брифинг по актуални въпроси от дейността на РДПБЗН, както и популяризиране на мерките за пожарна
безопасност, които трябва да се спазват с цел недопускане на пожари.
***
Ловеч.
От 17.00 ч. в залата на Общинския съвет ще се проведе заседание на местния парламент по
въпроси на образованието и новата учебна година.
***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Аграрния университет заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще открие учебната година.
***
Пловдив.
От 10.45 ч. в зала 3 Районният съд ще гледа делото срещу подсъдимия С.М., адвокат от Адвокатска колегия - Хасково за закана с убийство към журналист.
***
Пловдив.
От 19.00 ч. в сградата на Военния дом (ДНА) ще се проведе среща, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с актуалното състояние и бъдещето на ПФК „Ботев-Пловдив".
***
Разград.
От 11.00 ч. в Художествена галерия „Проф. Илия Петров" ще бъде открита кураторската изложба-среща на поколенията „Слънце и звезди".
***
Стара Загора.
От 10.00 ч. в Тракийския университет министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на академичната година.
***
Шумен.
От 14.00 ч. в зала 203 на Общината ще се проведе Консултативният съвет за предстоящата сесия на ОбС Шумен