Карантината ще провали Коледата на кралицата
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Септември 2020 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карантината ще провали Коледата на кралицата

/КРОСС/ Новите мерки срещу коронавируса, които ще бъдат въведени през следващата седмица, вероятно ще попречат на кралското семейство да организира и проведе традиционните си Коледни тържества, пише „Дейли Мейл".

"Правилото на шестимата", което влиза в сила от утре в Обединеното кралство /тоест на едно място да се събират не повече от шестима души - ограничение за събиране на открито и закрито/ може сериозно да попречи на грандиозните партита в имението "Сандрингам".

Кралицата, принц Чарлз и възрастните кралски особи едва ли ще ходят до църквата публично на Коледа, но ще се насладят на семеен обяд в Сандрингам или ще вземат участие в тържествена вечеря по повод Бъдни вечер.

Вчера, когато премиерът Борис Джонсън обяви новите правила, не се ангажира да гарантира, че до Коледа те ще бъдат отменени.

Кралските особи се ползват и с особени мерки за опазване от коронавируса, които вчера Джонсън обяви - например, ако член на семейството иска да се срещне с Принц Филип или кралицата, задължително трябва да се е самоизолирал две седмици преди това.

Обичаят на кралицата да приема около 30 души от роднините си за обяд в имението в Норфолк преди обръщението й към народа, както и традиционното отваряне на подаръци заедно в навечерието на Коледа също са застрашени.