Тържествено откриват новата учебна година в няколко университета у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2020 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тържествено откриват новата учебна година в няколко университета у нас

/КРОСС/ Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи откриването на юбилейната си стотна учебна година с тържество в аула „Максима".

Сред официалните гости на церемонията ще са министърът на транспорта Росен Желязков и управителят на БНБ Димитър Радев, както и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и председателят на Съвета на ректорите в България и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и Даниел Парушев, а също и председателят на Националното представителство на студентските съвети.

По време на тържеството ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министър Росен Желязков ще валидират юбилейна пощенска марка „100 години УНСС".

В Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на академичната учебна година в Тракийския университет.

Заместник-министърът Карина Ангелиева ще открие учебната година в Аграрния университет в Пловдив, а във Висшето транспортно училище в София академичната учебна година ще открие заместник-министър Петър Николов.

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски" днес ще открие новата си академична година. На церемонията ще присъстват само първокурсниците, а останалите студенти ще могат да я наблюдават онлайн.