Мариана Векилска ще води ново предаване по БНТ
Секция: Шоубизнес
14 Септември 2020 18:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мариана Векилска ще води ново предаване по БНТ

/КРОСС/ Популярната водеща става лице на обществената телевизия и ежедневно ще представя най-важното и любопитно от страната.

От 8 септември (вторник) зрителите на БНТ 1 ще научават актуалните събития и любопитните истории от цялата страна в новото предаване „България в 60 минути". То ще се излъчва всеки делничен ден от 17:00 часа.

Водещ на предаването е едно от най-харизматичните лица в българския телевизионен ефир - Мариана Векилска. „България в 60 минути" ще бъде предаване за живота в цялата му пъстрота, в което ще намира място градивното около нас, което често пропускаме", казва популярната журналистка. „Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение, заедно с колегите в страната и със зрителите, да се впуснем в едно невероятно приключение из цяла България с #ИсториитеOколоНас."
Новият формат на БНТ е насочен към широката аудитория. В първите минути на телевизионната вечер екипът ще предложи преки включвания и репортажи по теми, които засягат всекидневния живот на хората, ще акцентира и върху любопитни инициативи, бизнес решения, обществени събития, образователни проекти, традиции... и всичко онова, което вълнува и движи местните общности.

„България в 60 минути" ще поднесе на зрителите и много идеи, свързани с пътешествия в страната. За реализацията на предаването БНТ мобилизира ресурса на четирите си регионални телевизионни центрове, както и на своите кореспонденти.

„БНТ от години разполага с най-добрите журналистически екипи в регионите. Така винаги успява да показва случващото се близо до хората и това, което пряко ги интересува. С новия формат искаме да превърнем това съдържание в програмен акцент на БНТ 1. Затова и предприехме тази необичайна за големите български телевизии промяна в началото на вечерния часови пояс", споделя Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ. „Изключително много се радвам, че опитен професионалист, като Мариана Векилска, се присъединява към нас. Заедно с колегите от регионалните центрове ще създадат предаване, което ежедневно ще надниква в най-интересните кътчета на България."