Кралица Елизабет Втора поздрави участниците във фотоконкурса на Кейт Мидълтън
Секция: Шоубизнес
14 Септември 2020 19:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Кралица Елизабет Втора поздрави участниците във фотоконкурса на Кейт Мидълтън

/КРОСС/ Британската кралица Елизабет Втора поздрави участниците във фотографския проект, организиран под егидата на херцогинята на Кембридж Кейт, с идеята да се документира живота на британците по време на пандемията, съобщи Ройтерс.Повече от 30 000 снимки бяха изпратени за участие в конкурса. Сред тях Кейт и останалите четирима членове на журито подбраха 100 кадъра, които ще бъдат публикувани от Националната галерия за портрети.

"Херцогинята на Кембридж и аз бяхме вдъхновени да видим как фотографиите са уловили решителността на британския народ в тези трудни времена, независимо дали става дума за почит към усилията на работещите на първа линия, към духа на общностите или показват усилията в подкрепа на нуждаещите се", казва кралицата в писмо до участниците в конкурса.

Проектът започна през май с покана към всички, живеещи във Великобритания, независимо от възрастта им, да участват със заснет от тях портрет по време на карантината.

Съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън, която е запален фотограф, и останалите членове на журито подчертаха, че в конкурса ще се оценява не толкова техническото качество на снимките, колкото чувствата и опита, който показват, пише БТА. Част от снимките, изпратени за проекта, ще бъдат показвани на изложби на различни места във Великобритания.