Приеха дъщерята на Румен Радев в НАТФИЗ с един от най-високите балове
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Септември 2020 19:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приеха дъщерята на Румен Радев в НАТФИЗ с един от най-високите балове

/КРОСС/ Преди няколко дни излязоха списъците с новоприетите студенти в НАТФИЗ, а сред имената, които ще започнат своето обучение още утре, на 15 септември, е и първородната дъщеря на Румен Радев от първия брак на президента с Гинка Кесякова - Дарина. Наследницата на държавния глава е преминала успешно и през трите кръга на изпитите за прием в учебното заведение, при това с един от най-високите балове - 12, което я поставя сред десетте най-талантливи кандидат-студенти в специалността "Актьорство за драматичен театър" тази година.

Не е изключено скоро да видим младото момиче и на голям екран, тъй като често учещите във ВУЗ-а получават роли в родни продукции, още преди да са се дипломирали.

Дарина от малка изпитва любов към театъра и вече има опит на сцената. Тя завърши столичното 35-о СУ "Добри Войников", а в девети клас стана част от училищната школа "Ле Страпонтен". С трупата тя е поставила множество представления на френски език както в България, така и извън пределите на родината ни.

"В "Ле Страпонтен" намерих любовта, приятели, там намерих страстта си към театъра. Мисля, че там открих всички неща, от които човек има нужда, за да бъде щастлив в живота. Ще помня всяка една усмивка, всяка една сълза, всяка една прегръдка, преди да излезем на сцена, всяко едно нещо. Бях толкова погълната от всички тези емоции, че нямаше време да мисля за края. Не мога да си представя да свършат всички тези фестивали, цялото това крещене на мадам за френския ни. Обичам ви, "Ле Страпонтен"! Толкова много. Всеки един от вас. Благодаря ви, че ви има и че съм част от цялото това преживяване", призна Дарина в кадрите на емоционален филм, който тя и съучениците ѝ заснеха по-рано т.г., за престоя им в трупата.

За жалост президентът няма да присъства на церемонията по откриването на новата учебната година в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов". Заради коронавирус пандемията, обхванала целия свят, за първи път от много време насам събитието ще се проведе при затворени врати, без зрители. Роднините на първокурсниците все пак ще имат възможността да гледат връчването на студентските им книжки в интернет.

Дарина ще бъде състудентка с щерката на актрисата Лилия Маравиля - Паола, както и със Стефан, който е син на телевизионния водещ Витомир Съраиванов.