Започват продажбите на новия HUAWEI WATCH FIT в България
Секция: Технологии
15 Септември 2020 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започват продажбите на новия HUAWEI WATCH FIT в България

/КРОСС/ Най-новият модел фитнес смарт часовник на Huawei вече е достъпен за българските потребители само дни след официалната си световна премиера на 10 септември в рамките на фoрума . Благодарение на Теленор, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp, той влиза в продажби от тази седмица на препоръчителна цена от 199 лева, a в началото на октомври се очаква и в A1 и Виваком.

HUAWEI WATCH FIT е първият спортен часовник на компанията с 1.64-инчов правоъгълен AMOLED HD дисплей, на който потребителите могат да гледат 12 разнообразни тренировъчни програми, изпълнявани от анимиран аватар. Стилен като визия и с вдъхновяващи функции за влизане във форма и грижа за здравето, той е аксесоар, който няма да искате да сваляте от китката си. Не е и нужно да го правите за около 10 дни, тъй като толкова е животът на батерията му при обичайно използване. Тежи едва 34 грама и идва у нас в три атрактивни цвята - Mint Green, Sakura Pink и Graphite Black, като каишките са сменяеми и лесно можете да разнообразите вида му. Можете да го направите и чрез смяна на 130 дисплея, налични в Huawei Watch Face Store. Още по-интересна е функцията да използвате за фон на дисплея снимка от собствения си фото албум на смартфона и да изберете каква информация да се показва на него, когато е включен. Дисплеят в standby режим (Always-on) предлага 6 варианта, които позволяват да видите часа само с един поглед.


Спортувай според личните си цели и предпочитания

Днешните потребители пробват все по-разнообрази форми на движение, спорт и цялостно поддържане на добра физическа форма - от бягане, йога и пилатес, до съвсем нови идеи, които можете да откриете в менюто на часовника. Дванадесетте анимирани програми, комбиниращи демонстрации на 44 пози, осигуряват виртуален партньор в спорта, дори у дома, който ви напомня да продължите активността си, ако се заседите за повече от 3 минути.
За тези, които искат да следят тренировките си в повече детайли, HUAWEI WATCH FIT поддържа 96 тренировъчни режима. 11 професионални режима покриват най-популярните типове тренировки, като бягане, колоездене, плуване и други. Допълнителни 85 покриват активности сред които фитнес, танци, игри с топка, водни спортове, зимни спортове и екстремни спортове. Потребителите могат лесно да изберат подходящия за случая режим и да запишат постигнатите резултати, благодарение на интелигентните сензори, проследяващи пулса, интервалите му на промяна, изразходените калории, времето на трениране и други данни според вида активност.

Грижа за здравето
Потребителите днес обръщат все повече внимание и на здравословното си състояние и следят по-детайлни данни за него. HUAWEI WATCH FIT предлага подробно проследяване на ключови параметри като сърдечния ритъм, качеството на съня и кислородното насищане на кръвта. Технологията TruSeenTM 4.0 следи сърдечния ритъм, като показва пулса в спокойно състояние към момента, както и инфографика как се е движил през последните 24 часа. При засичане на нетипични данни, като безпричинен прекалено висок или прекалено нисък пулс, алармира потребителя да обърне внимание.

Друга технология - HUAWEI TruSleepTM 2.0, прави полезен подробен анализ на модела и качеството на съня, включително следене на пулса в реално време, качеството на дишане и анализ на натрупани статистически данни. Часовникът разпознава кога потребителят заспива и се събужда, различните фази на съня като лек (повърхностен сън), дълбок сън, REM сън (в който сънуваме), и будно състояние. Благодарение на интегриран изкуствен интелект, той идентифицира 6 типични проблема, като трудно заспиване, преобладаващо повърхностен сън, неспокоен сън, ранно събуждане, прекалено много сънища, и силно променящ се баланс на работа и почивка. На база на тези данни и анализ, HUAWEI WATCH FIT предлага стотици персонализирани съвети за подобряване на качеството на съня. В комбинация с дългия живот на батерията, малкото тегло и ергономична форма, той е цялостно интелигентно решение за по-пълноценна почивка и по-добро здраве.
Освен съня, часовникът следи и параметри като насищането на кръвта с кислород, нивото на стрес, и дамския цикъл, окуражавайки потребителите да пробват дихателни упражнения, да се подготвят за специалните дни и цялостно да намалят излишния стрес в живота си и да насочат енергията си към важните предизвикателства и постижения.

Продажбите на HUAWEI WATCH FIT у нас започват от тази седмица, първо в Теленор, Технополис, Зора, Техномаркет и партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп, а в края на септември се очакват и в A1 и Виваком. Препоръчителната крайноклиентска цена е 199 лева, а мобилните оператори предлагат и варианти за закупуване на устройството с абонаментни планове.