Слънчево и топло днес, захлаждане през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2020 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево и топло днес, захлаждане през уикенда

/КРОСС/ Слънчево и топло за сезона ще бъде времето и днес с максимални температури между 27° и 32°. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от изток-североизток.

Условия за възникване на бързоразпространяващи се и трудни за овладяване пожари има за пореден ден в голяма част от страната. В районите в оранжево опасността е много висока, а в районите в червено - екстремална.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще се задържи малко по-хладно от останалата част от страната с дневни температури около 26-27°, колкото е температурата и на морската вода. Ще духа до умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините. Максималните температури в курортите ще са от 16° на Алеко до 25° в Банско, по най-високите върхове - около 11°. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток.

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще остане топло за сезона. В петък на места главно в Западна и Централна България ще превали. Вятърът ще се усили, с него ще нахлува по-хладен въздух и през почивните дни температурите съществено ще се понижат, но отново ще бъде предимно слънчево, с повече облаци в събота в източната половина от страната.