Европейска седмица за иновации, информационни технологии и бизнес стартира на 21-ви септември
Секция: Технологии
16 Септември 2020 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европейска седмица за иновации, информационни технологии и бизнес  стартира на 21-ви септември

/КРОСС/ Умни градове, автономни автомобили, дронове, роботи и летящи таксита - това са само малка част от акцентите в програмата на Европейската Дигитална Седмица.
EUROPEAN DIGITAL WEEK е първото по рода си онлайн събитие, което в рамките на една седмица ще обедини 15 конференции и 1 съпътстващ форум по теми свързани с иновациите, информационните технологии и бизнеса. Форумът ще се състои между 21-ви и 26-ти септември. Организатор на проявата е българската компания Internet Media Group в партньорство с Международен панаир Пловдив.
Програмата на събитието събира на едно място 382 лектора - експерти и практици от 78 държави на пет континента. Почти 400 са темите, които ще бъдат дискутирани и ще осигурят над 360 часа know-hоw за аудиторията. Сред тях са „Умни градове", "Летящи таксита", "ПР и комуникационни стратегии в дигиталния свят"; „Криптовалута и блокчийн технологии"; „Международна киберсигурност"; „Роботика, автоматизация и системи за изкуствен интелект"; „Зелена енергия"; „Start Ups"; „Маркетинг на социалните медии"; "Етичните норми на изкуствения интелект"; "Изкуството на мотивацията" и много други.
Конференциите са с практическа насоченост. Те дават възможност на малките и средни технологични компании да излязат на голям форум, както и на мениджърите да видят ползата си от трансформиране на бизнеса си, казва Любомир Атанасов, изпълнителен директор на Internet Media Group и организатор на събитието. Одобрени и допуснати до конференциите са само лектори-практици, които имат реален опит в темите, по които ще говорят. Най-многобройни са лекторите от САЩ, Обединеното кралство и Индия, но опит ще споделят и представителите на сектора от Тринидад и Тобаго, Андора, Хондурас, Ямайка, Мианмар, Бангладеш и други. Профил на лекторите може да бъде видян на адрес: https://ditech.media/eudw/.
Това е първото онлайн събитие от такъв мащаб, което привлича аудитория от цял свят и експонира възможности за размяна на опит и обучение в условия на световна пандемия. Повече информация можете да получите тук: https://europeandigitalweek.com/.