„Остани жив! Пази живота!“ АПИ участва в инициативата „EDWARD“ - Европейски ден без загинали на пътя
Секция: Автомобили
16 Септември 2020 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Остани жив! Пази живота!“ АПИ участва в инициативата „EDWARD“ - Европейски ден без загинали на пътя

/КРОСС/ За пета поредна година Агенция „Пътна инфраструктура" подкрепя инициативата „EDWARD" по повод 16 септември - Европейски ден без загинали на пътя. Всички знаци с възможност за дистанционно изменение, собственост на АПИ, са с апел към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна. Тази година мотото е „Остани жив! Пази живота!".
Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - ROADPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Според статистиката, около 70 души на ден загиват по пътищата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни.
Целта на проекта е участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на опасните ситуации на пътя.