Европейски дни на наследството
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Септември 2020 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европейски дни на наследството

/КРОСС/ България за пореден път ще се включи в инициативата „Европейски дни на наследството" (ЕДН) - съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, която тази година се провежда под надслов: „Европа, общо наследство".
Страната ни ще отбележи Европейските дни на наследството с над 300 събития в цялата страна през целия месец септември. Сред проявите, организирани от общините, са: фестивали на открито, празници на градовете, концерти, изложби, конкурси, обществени дискусии, образователни и интерактивни игри за деца и различни дурги инициативи за всички възрасти.
Множество музеи, галерии, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месец септември при спазване на противоепидемиологичните мерки във връзка с пандемията от Covid-19.
В ролята си на Национален координатор по провеждане на ЕДН за България, Министерство на културата предоставя календар на събитията, които ще се проведат в страната по време на инициативата.

Тазгодишното издание на европейската инициатива е посветено на връзката между наследството и образованието. Целта е милионите граждани на континента да се докоснат до културното наследство на всяка страна и да споделят общата загриженост за неговото опазване.
Повече информация за отбелязване на ЕДН в други европейски страни - www.europeanheritagedays.com.