Шофьор без книжка заби колата си в заведение във Варна, собственикът е сериозно пострадал
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2020 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Шофьор без книжка заби колата си в заведение във Варна, собственикът е сериозно пострадал

/КРОСС/ Неправоспособен шофьор се заби с автомобила си в стената на заведение във варненския квартал "Галата". Пострадал е собственикът на заведението, който е настанен във Военноморската болница във Варна.

Снощи около 01:00 ч. шофьор на лек автомобил губи контрол над него, качва се на бордюра и се забива в стената на заведение за бързо хранене. Шофьорът е неправоспособен, на 29 години. Движил се е по улицата и докато прави десен завой, губи контрол, след което се удря в заведението. По данни на очевидци се е движил с превишена скорост.

По време на удара 53-годишният собственик на търговския обект се е намирал близо до включен фритюрник. Уредът се обръща и залива мъжа с вряща мазнина. При инцидента той получава около 35% изгаряния. За щастие други пострадали няма. Мъжът е настанен в реанимацията на Клиниката по изгаряния във Военноморската болница във Варна.

Състоянието му е стабилно. Няма опасност за живота му, но в следващите дни той се нуждае от поне пет кръводарители дневно и затова неговите близки призовават за помощ.