Корнелия Нинова с трогателно писмо до всички социалисти
Секция: ПОЛИТИКА
16 Септември 2020 15:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова с трогателно писмо до всички социалисти

С активното си участие социалистите показаха, че БСП е зряла, консолидирана и единна

 
/КРОСС/ На 12 септември 2020 г., Българска социалистическа партия беше изправена пред огромно предизвикателство в 130 - годишната си история. Проведохме първия убедителен и успешен пряк вътрешнопартиен избор на председател. Този избор бе посрещнат с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете на партията показаха, че БСП е модерна лява европейска партия и най-демократичната българска партия.
 
Приемете най-искрената ми благодарност и възхищение към показаната от вас висока организационна и институционална култура и положения огромен труд в отчетно-изборната кампания! Заедно с изборните комисии, показахте как се правят свободни, прозрачни и честни избори! Показахте какво означава истинска, жива и неподвластна на интереси партия!
 
С активното си участие в прекия избор на председател на БСП местните партийни организации показаха, че партията ни е зряла, консолидирана и единна. Всички внушения, че социалистическата ни партия се разцепва и се раздира от противоречия, приключиха.
 
Моля, предайте на членовете на общинските (районните) изборни комисии голямата ми благодарност и възхищение за показания професионализъм и висока отговорност в подготовката и провеждането на първия пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП. Предайте им, че заедно с Централната комисия за провеждане на прекия избор дадоха своя голям принос в историята на партията.
 
Не на последно място изказвам своята най-сърдечна благодарност, че с избирането ми за председател на БСП одобрихте курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Чувствам огромна отговорност след голямото доверие, което ми дадохте на 12 септември 2020 година.
 
Ако съм правила грешки в първия си мандат, знам, че нямам право на грешки във втория, с което ще се отблагодаря за проявяваната сила, решимост и отговорност в отминалия пряк вътрешнопартиен избор.
 
Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно в периода между 49-ия и 50-ия конгрес на БСП!
 
Вие направихте промяната в БСП необратима! Нека направим и промяната в България необратима!