Открита е обществена поръчка за изграждане на югоизточния обход на Пловдив
Секция: Автомобили
16 Септември 2020 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Открита е обществена поръчка за изграждане  на югоизточния обход на Пловдив

/КРОСС/ Агенция „Пътна инфраструктура" стартира тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив, с дължина 4,8 км. Индикативната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 15 октомври 2020 г.
С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия" и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив - Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.
Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка" при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив - Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.
Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия" и „Марица", а оттам до ГКПП „Капитан Андреево", като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.
Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.