Twitter стартира портал в помощ на гласуващите в САЩ
Секция: Технологии
16 Септември 2020 19:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Twitter стартира портал в помощ на гласуващите в САЩ

/КРОСС/ Малко преди изборите за президент в САЩ ситуацията в редица социални мрежи става все по-напрегната. Причината е, че те многократно бяха обвинявани заради своето влияние върху решенията на потребителите. Проучване, проведено през август, показва, че девет от всеки десет потребители на Twitter, които влизат ежедневно в сайта, планират да гласуват на изборите в САЩ.

Същевременно повече от половината са заявили, че се нуждаят от повече информация за кандидатите за президентския пост, тяхната политическа платформа и визия за бъдещето, посочват от микро блогинг платформата.

Социалните мрежи са под натиск да направят повече в борбата с дезинформацията. В опит да помогне на американските потребители Twitter създаде специален портал, чиято цел е да спомогне до потребителите да достига само проверена и точна информация.

Потребителите в САЩ вече могат да получат достъп до центъра за информиране за предстоящите избори на Twitter в САЩ чрез раздела "Explore" в сайта. Редица съобщения на политици, които нарушават правилата на мрежата, са обозначени със специален етикет, но оставени в платформата, поради обществения интерес към тях. Компанията също започна да сигнализира за медии, изпълняващи поръчки на политици.

Като част от борбата с дезинформацията Twitter вече забрани политическата реклама и започна да поставя етикет и на публикации, които съдържат дезинформация за политическите избори. Назад във времето компанията вече неведнъж е маркирала и публикации на настоящия президент на страната Доналд Тръмп.