Григор Димитров за втори път на четвъртфинал в Рим
Секция: СПОРТ
18 Септември 2020 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров за втори път на четвъртфинал в Рим

/КРОСС/ Поставеният под №15 Григор Димитров губеше със сет и пробив в следващия, но успя да се класира за втори път в кариерата си на четвъртфинал на тенис турнира от сериите „Мастърс 1000" на червени кортове в Рим.

Българинът направи обрат срещу участващия с „уайлд кард" представител на домакините Яник Синер и го победи с 4:6, 6:4. 6:4 и е сред най-добрите осем във Вечния град за първи път след 2014 година, когато отстъпи на полуфинал срещу Рафаел Надал.

Димитров започна мача разсеяно и позволи да бъде пробит на нула след четири непредизвикани грешки. В следващия гейм той стигна до три възможности за рибрейк при сервис на 81-ия в света италианец, но не успя - 0:2. В петия гейм 29-годишният хасковлия отрази нови две точки за пробив, за да вземе подаването си. При 5:4 19-годишният Синер сервираше за сета и успя от 0:30 да го затвори.

Григор и съперникът му си размениха пробиви в началото на следващата част. След това българинът спечели подаването си на нула, за да поведе за първи път в срещата с 2:1. Димитров се спаси от ситуация 15:40 и стигна до 3:2. В десетия гейм той стигна до сетбол след форхенд в аут на италианеца и го реализира след топка в мрежата от страна на Синер.

Димитров доминираше в заключителния сет. Той изпусна точка за пробив във втория гейм, но в четвъртия беше безмилостен - брейк на нула и 3:1. При 2:5 италианският тийнейджър сервираше за оставане в мача и се справи. След това първата ни ракета подаваше за победата. Синер обаче поведе с 40:15 и върна брейка при първата възможност, когато 22-ият в света българин изстреля форхенда си в аут. Българинът не трепна и веднага след това стигна до два мачбола, но не успя да приключи срещата. Той пропиля още два шанса. При петия мачбол обаче италианецът прати топката от смаш от метър в мрежата и всичко свърши.

Димитров вкара 58 процента първи сервис и спечели 70 процента от точките при разиграването му. Той реализира четири пробива от 13 възможности, а допусна три.

Следващият съперник на Гришо се определя в мача между левичарите Денис Шаповалов (Канада) и Юго Умбер (Франция).