Масово нощно каране за толерантност на пътя
Секция: Автомобили
19 Септември 2020 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Масово нощно каране за толерантност на пътя

/КРОСС/ За шеста поредна година най-голямата мотообщност у нас - "София райдърс", организира кампанията "Масово нощно каране". Проявата е в памет на загиналите мотористи и е под надслова "Толерантност на пътя".

"Мотористи и автомобилисти заедно, а не едни срещу други", каза Крум Дончев, европейски вицешампион и многократен победител в националния рали шампионат, съмишленик на инициативата.

"Управлението на мотоциклета дава на човек по-голяма свобода. Това превъзпитава хората да бъдат социално отговорни един към друг. За съжаление, статистиката със смъртни случаи на мотоциклетисти всяка година е лоша и по-лоша".

Организаторът на събитието Андрей Деянов разказа как ще протече мероприятието.

"Тръгваме от резиденция "Бояна", пред музея, там се събираме в 21 часа и тръгваме по маршрута - по Околовръстното шосе, по "Черни връх" надолу до Моста на влюбените, оттам наляво по булевард "България", после булевард "Гешев", булевард "Сливница" и така до Божурище".

Безопасността на участниците ще бъде осигурена от столични пътни полицаи, които ще съпроводят мотошествието по целия му маршрут