Арестуваха 32-годишен италианец за убийството на българка в Калабрия
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2020 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха 32-годишен италианец за убийството на българка в Калабрия

/КРОСС/ Италианските власти арестуваха 32-годишния Андреа Ренда, който се смята за предполагаем убиец на българката Анелия Димова в Калабрия през нощта срещу 30 август. 55-годишната жена беше намерена убита в дома си в Белведере Маритима, до Козенца, съобщи "24 часа".Италианските медии цитират местните власти, според които става въпрос за убийство с цел грабеж на предмети с неособено висока стойност. Така описва мотивите на престъплението шефът на карабинерите в Козенца Пиетро Сутера.

Димова беше намерена с разбит череп и с кърпа върху лицето си, прикрепена с тиксо. Жертвата не е познавала нападателя си.

Българката, която живеела от дълги години в крайбрежното градче, прекарала вечерта преди убийството със свои приятели. Благодарение на кадрите от видеокамерите в близост до дома на Анелия карабинерите успели да идентифицират предполагаемия убиец. Според резултатите от аутопсията смъртта на българката настъпила около 2 часа през нощта. Кадрите от камерите запечатали местния жител Андреа Ренда, безработен и с чисто съдебно досие, да влиза в къщата на българката в 2,07 часа и да излиза в 2,40. Според властите именно през тези 33 минути Ренда нанесъл смъртоносните удари по главата на жертвата си най-вероятно с бутилка уиски.

След убийството мъжът взел брачната халка на Анелия, няколко синджирчета, мобилния й телефон и дамска чанта. Ренда се опитал да продаде откраднатото на магазин, изкупуващ злато в Белведере. Всичко това било заснето от градски видеокамери до въпросния магазин. Карабинерите запорирали откраднатите предмети. Тест върху тях доказал, че били собственост именно на Анелия.

Властите са запорирали и колата на предполагаемия убиец. При разпитите Ренда се възползвал от правото си да не отговаря на въпросите на следователите.