Путин: За първи път в съвременната история Русия разполага с най-модерното оръжие
Секция: Русия
19 Септември 2020 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: За първи път в съвременната история Русия разполага с най-модерното оръжие

/КРОСС/ За първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерното оръжие, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, заяви руският президент Владимир Путин, предава TACC.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - „създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства".

„В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н. Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация".

„Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс", призна президентът. Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител Су-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал".