100% музика, емоции и преживявания в почивните дни
Секция: КУЛТУРА
20 Септември 2020 11:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
100% музика, емоции и преживявания в почивните дни Положителни емоции на концертите от фестивала Софийски музикални седмици

/КРОСС/ Eдин различен и ритмичен концерт на младото и екзотично дуо - Виви Василева - виброфон и Лукас Кампара Джинис - китара, предстои на 19 септември в камерна зала „България“ в София и ден преди това на 18 –ти в Пловдив в „Балабановата къща“.

Чаровната, енергична и много лъчезарна перкусионистка Виви Василева, малката сестра на известния наш цигулар, наскоро взе участие в 100-тното издание на Залцбургския музикален фестивал, покорява европейските сцени и вече е у нас с партньора си от Бразилия, за да представят нова Соната за вибрафон и китара, написана от чилиеца Хавиер Контрерас. Като същата вечер ще чуете клавирни творби на Моцарт и Бах в аранжимент за китара и вибрафона, които музикантите обожават да свирят и не се отказват, независимо от новите произведения. Този концерт не ви ли звучи различно и свежо … ?

На 20 септември, 19 ч. – Камерна зала „България“ ще чуете Хор „Te Deum Adoramus” с диригент Теодора Димитрова, на рояла Зорница Гетова. В програмата: Дебюси, Морис Дюрюфле, Барток, Бритън, Ева Угалде, Ола Йейло, Рамиро Реал, Курт Биккембергс, Иван Спасов.

На 21 септември, 19 ч. – Зала СБК – „Три композиторски портрета“ – Клавирен рецитал на Александра Иванова с премиери от Стоян Бабеков, Александър Райчев и Красимир Тасков.

Празничният 22 септември от 19 ч. в Камерна зала „България“ ви очаква Трио Борислав Йоцов – кларинет, Матиас Гредлер - виолончело (Австрия) и Евгения Радославова – пиано. В програмата: Нино Рота, Бетовен, Брамс, Брух, Албена Врачанска.

Избор на концерти има, остава да си вземете доброто настроение или то ще ви настигне в залата, настройте се на музикална вълна и приятни емоции. По време на концертите са взети всички предпазни мерки за дистанция и дезинфекция, само си носете предпазна маска в тон с тоалета. Тази есен, заради ковид наредбите, ви информираме, че концертите се изпълняват без антракт, което ги прави по-кратки от около 1 ч. и 15 мин., приблизително.

Програмата на фестивала може да намерите на:

http://sofiaweeks.com,

www.facebook.com/sofiamusicweeks

Билети на касата на Зала „България”, както и чрез мрежата на: Eventim.bg, ePay-GO, Bilet.bg и техните партньори. Билети с отстъпка за учащи и пенсионери на касите.

Съорганизатори са Министерство на културата, Столична община, Софийска филхармония. В пресконференцията участваха редица журналисти от културния ресор и партньори от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, НБУ, а също композитори и изпълнители, на които сърдечно благодарим за оказаното внимание.