Христо Проданов: Основната задача на БСП е да свали ГЕРБ от власт
Секция: ПОЛИТИКА
20 Септември 2020 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: Основната задача на БСП е да свали ГЕРБ от власт Партията е единна и има достоен лидер, на който се доверява

/КРОСС/ „Една от основните задачи на прекия избор за председател беше да покаже дали наистина партията е разделена. Очевидното, след този впечатляващ резултат и висока избирателна активност, е че партията е единна и има достоен лидер, на който се доверява. Ние сме твърдо анти-ГЕРБ и никой не трябва дори да си помисля, че може да има колаборация. Когато отиваш на парламентарни избори и обещаваш на хората, че си против водената от тях политика, след това не е честно да излъжеш тези хора, които са те подкрепили", каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред БНР.

Социалистът заяви: "Основната задача, която има БСП в 44-тото Народно събрание, е да свали ГЕРБ от власт. Упорството на Борисов да не подава оставка създава хаос както на площадите, така и в парламента. Безумни са предложенията, които дават и във връзка с проекта за нова конституция, и във връзка с Изборния кодекс. Вариантът с хартия и с машини е възможно най-лошият, защото по този начин ще стане един абсолютен хаос на изборите. Но това е целта на Борисов, за да опита да се възпроизведе на следващите избори.“

Относно новия заем от 5 милиарда, който премиерът изтегли, Проданов заяви, че е направено с цел да се раздават пари безпринципно и да се купува политическо време, с което Борисов да изкара мандата си. „Според правителството имаме 10 млрд. резерв, половината от който може да бъде използван. Какъв е смисълът тогава да се тегли този заем?“, попита социалистът. Депутатът от левицата обясни, че тези 3-4 месеца, за които Борисов се бори да остане на власт, ще излязат златни на българските граждани.

„Важното, което трябва да се случи на предстоящия конгрес, е да се приемат едни стойностни документи и с нов, по-единен Национален съвет да вървим напред към спечелване на парламентарните избори", каза той. По думите на Проданов БСП се намира в процес на подем и ще продължава в тази посока. „За да поискаме властта, първо трябва да излезем с категорични политически позиции и документи, чрез които да убедим българското общество, че БСП е по-добият вариант за България. Всичко това трябва да бъде свършено на конгреса“, заключи Проданов.