Шаповалов отстрани Димитров на 1/4-финалите в Рим
Секция: СПОРТ
20 Септември 2020 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шаповалов отстрани Димитров на 1/4-финалите в Рим

/КРОСС/ Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите в Рим, след като загуби от Денис Шаповалов в три сета – 2-6, 6-3, 2-6 за около два часа игра.

Канадецът бе по-добрият от двамата на корта в откриващата част, реализирайки от два пробива. Първата ни ракета обаче повиши качеството в играта си във втория сет и направи брейк за 3-1, но допусна моментално връщане на пробива. Все пак нашият тенисист не загуби самообладание и след нов пробив вкара срещата в решителен сет.

Там, за съжаление, Димитров започна разконцентрирано и изпусна инициативата, допускайки да губи с 0-3. Впоследствие Шаповалов не даде никакви шансове на 29-годишния хасковлия и така се поздрави с победата и място на полуфиналите в италианската столица. Григор не успя да повтори постижението си от 2014 в надпреварата, когато стигна именно до последните четири в турнира.

Шаповалов ще се изправи срещу победителя от двубоя между Диего Шварцман и Рафаел Надал. Полуфиналът в горната половина на схемата противопоставя световния номер 1 Новак Джокович и Каспер Рууд.