Първи пленум на БСП след прекия избор на Нинова
Секция: ПОЛИТИКА
20 Септември 2020 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първи пленум на БСП след прекия избор на Нинова

/КРОСС/ Националният съвет на БСП прие отчетите на парламентарната група, евродепутатите и своята дейност за изминалия 4-годишен мандат. От пресцентъра съобщиха, че документите са приети с голямо мнозинство.

Днешният пленум проведе последното си заседание в този състав, тъй като другата седмица се събира 50-ият Конгрес на партията, който ще избере и нов Национален съвет.

Социалистите обсъдиха също отчета на партийната ЦИК за проведения пряк вот за лидер на партията. Опозицията наблегна на това, че е имало много нарушения, поиска даже да се създаде Анкетна комисия,която да ги провери. Това искане обаче беше отхвърлено.

Поддръжниците на Нинова са категорични, че изборите са били честни и показват консолидация на партията.

Георги Тодоров, който се оттегли от надпреварата за лидерския пост, донесе две статуетки, нарече ги иронично "Оскарчета" за най-заслужилите. Каза, че едната ще е за Корнелия Нинова.

Филип Попов: Партията е мобилизирана, очевидно е консолидирана. Така че резултатите са тези, каквито са.

Валери Жаблянов: Беше организиран тенденциозно, превърна се във фарс и не може да послужи по никакъв начин за мобилизация на левицата в България.

Георги Гергов: Смятам, че тази победа ще я победи, ако ме разбирате правилно.

Таско Ерменков: БСП за пореден път доказаха членовете, че са отговорни, че са хора, които разбират за какво става въпрос и като отговорни граждани на РБ и членове на БСП, се отнасят сериозно към задълженията си.