Ивет Лалова вярва, че олимпийските игри в Токио ще се проведат
Секция: СПОРТ
20 Септември 2020 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивет Лалова вярва, че олимпийските игри в Токио ще се проведат

/КРОСС/ "Вярвам, че олимпийските игри в Токио ще се проведат, в противен случай по-добре да не се готвя", каза българската лекоатлетка Ивет Лалова. Тя продължава подготовката си за игрите в Токио, които бяха отложени с година.

Лалова има две квоти. През май 2019 г. тя си осигури участие на пети олимпийски игри, като взе квота на 200 м. В края на август спринтьорката направи най-бързото си бягане на 100 м от 2013 г., с което си заслужи място в Токио и в тази дисциплина.

"Отвсякъде чувам несигурност, има много притеснени хора. Организацията на олимпийските игри е трудно нещо, става въпрос за село с хиляди спористи, но знам че има хора, които от сега работят за това", коментира Лалова пред БНТ.

Тя не изключва възможността да участва в сезона на закрито през зимата. "За мен олимпидадата е приоритет, но може да участвам и в някои стартове в зала".

"Годината беше странна, посъветваха ме да не тренирам изобщо и да правя нещо друго, но когато не знаеш колко сезона ти остават не можеш да си го позволиш. Явно и това доведе до някои контузии при мен", коментира още Лалова.