Нови правила срещу коронавируса в Австрия
Секция: СВЯТ
20 Септември 2020 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови правила срещу коронавируса в Австрия

/КРОСС/ Нарастващия брой на заразените с коронавирус в Австрия принудиха правителството на страната да предприеме нови мерки срещу ограничаването на заразата.

От понеделник, 21 септември, влизат в сила ограничения, които ще бъдат валидни за територията на цялата страна. Те предвиждат намаляване на социалните контакти, а компетентните институции ще следят стриктно за тяхното изпълнение, съобщи сайтът „ое24”.

От утре носенето на маска в закрити помещения е задължително. Това се отнася за пазари, търговски центрове и панаири. Задължително е да се носи маска и при влизане в заведение. Правилото е, че покритието на носа и устата може да се свали едва, когато клиентът седне на масата, на която не може да има повече от 10 човека плюс децата.

Сядането на бара е абсолютно забранено и клиентите ще могат да се хранят единствено седнали. Според информацията, ако посетител на заведение иска да стане и да излезе или да отиде в тоалетната, той трябва задължително да си сложи маската.

Нови ограничения са въведени за празници на закрито - присъстващите не може да бъдат повече от 10 души. На открито се разрешава празнуващите да бъдат най-много 100 човека.

Това се отнася за сватби и за други частни събития извън дома. За частни събирания в нощни заведения ще бъде в сила ограничението всичко да е приключило до 01:00 часа през нощта, след което заведението задължително трябва да затвори.

Любопитното е, че тези ограничения няма да се отнасят за погребенията, религиозните празници и протестите. Не са регламентирани също ограничения относно събиране по домовете.