Предстоящи събития в страната за 21 септември
Секция: Предстоящи събития
21 Септември 2020 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 21 септември

/КРОСС/ *** София

От 10.00 ч 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Никола Георгиев, Първан Славчев и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 ч. 13-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Светослав Бързанов, Деян Топалски и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.  

От 10.30 ч. 23-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петър Първанов, Пламен Атанасов и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.30 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мелиад Фарах, Хасан Ел Хадж Хасан за тероризъм.

От 11.00 ч.10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Андрей Захариев, Исам Натур и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.00 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Атанас Попов, Веселин Маринов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 16.00 ч. в Княжеската градина ще се проведе Баскетбол 3х3 градскопървенство момичета и момчета до 14 г.

От 17.00 в Княжеската градина ще се проведе Таекуон-До демонстрации и боеве.

От 17.30 ч. в столичния катедрален храм "Св. вмца Неделя" ще се проведе беседа за Господнята молитва "Отче наш".

От 18.00 ч. в Унгарския културен институт ще бъде представен сборникът с пиеси на Габор Гьоргеи „Убийство в експреса“.

*** Бургас 

От 11.00 часа пред ЦДГ "Златна рибка" ще бъде открита паметна плоча при сградата, където се е помещавал щабът на 24-ти пехотен черноморски полк.

*** Видин 

От 10.30 ч. в регионалния пресклуб на БТА във Видин народният представител от ПГ на ГЕРБ Владимир Тошев ще даде пресконференция.

*** Каварна 

От 16.00 часа в заседателната зала на община Каварна ще се състои литературна среща с акад. Георги Марков, Боян Ангелов, Стоян Райчевски, Атанас Звездинов, Петър Андасаров, Иван Гранитски, Панко Анчев и Любомир Котев, които ще представят своето творчество пред жителите и гостите на града.

*** Ловеч  

От 17.30 ч. вблизост до Транспортния мост към кв. „Вароша“ се открива паметник на д-р Васил Радославов.

*** Пловдив

От 09.00 ч. в зала 2 Окръжен съд – Пловдив ще разгледа дело срещу всеки от подсъдимите Иван Х. и Николай Цв. Са търсили неправомерно археологически обекти. 

От 09.30 ч. зала 1 на Апелативен съд – Пловдив ще бъде разгледано дело по жалби на двама подсъдими В. Р. и И.М. срещу наказанията им 15 години лишаване от свобода и 10 години лишаване от свобода.

*** Стара Загора

От 13.30 ч. в северната част на територията на „Руски пазар“, кв. „Три чучура“-юг ще бъде направена символична първа копка за стартиране на проект за „Нова визия и благоустрояване на територията на „Руски пазар“ и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ град Стара Загора “.

От 19.00 ч. в новата Арт зона, парк „Артилерийски“ – юг ще се проведе благородна инициатива на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

*** Тутракан 

От 20.00 ч. в сградата на Община Тутракан държавният глава Румен Радев ще се срещне с ръководството на местната власт.

От 20.30 ч. в парк „Христо Ботев“ президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Военноморските сили, след което ще наблюдава тържествена заря-проверка по случай 80-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към Отечеството и освобождението на Тутракан.

*** Търговище село Бистра 

От 10.00 ч. в парка до читалището в село Бистра ще се проведе изложение на зимнина.

*** Ямбол 

От 20.00 ч. в Лятното кино на град Ямбол ще се състои прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ – трета и четвърта част от документалната поредица на Военния канал „Помни войната 1915-1918“.