Борисов: Да си прожектират филмчета, не сме се отчаяли
Секция: Коментари
21 Септември 2020 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Да си прожектират филмчета, не сме се отчаяли Премиерът говори пред работници на пътен възел „Славяни”

/КРОСС/ „Не сме се отчаяли, напротив. Ясно се вижда едните, които работят, какво правят, и другите - какво искат. Да излязат с програми и ако са по-добри от нашата, народът ще ги избере”. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред работници края село Славяни, община Ловеч.

„Нека да си прожектират филмчета, не е лошо, демокрация”, заяви Борисов относно протестите срещу кабинета. „На кой да се предадем. Ние искаме, но няма на кой", допълни той.

Премиерът инспектира строителството на пътен възел „Славяни“ на магистрала „Хемус”,  където е връзката с отсечката Ловеч – Плевен. Подробна информация за строителните дейности му даваше зам.-регионалният министър Николай Нанков.

„В края на ноември ще пуснем отсечката от Търговище за Варна. Много се строи на Видин. Също на Ботевград и Мездра”, каза премиерът пред работниците на участъка.

Борисов получи подкрепа от строителите, които скандираха името му и ръкопляскаха. Много от тях се наредиха и за снимки. 

„Малките кметове ги свързах с Кирил Ананиев, в четвъртък в 10:00 часа ще се срещнат и там ако трябва да се промени закона за финансирането”, обяви още премиерът.

Рано тази сутрин кметове на малки населени места излязоха на мълчалив протест в Калофер с искане всяко населено място да има своя финансова рамка, която кметът на общината да е длъжен да изпълни, а не както сега – по своя преценка. Те настояват още прагът за съставяне на кметове на кметства да бъде върнат на 100 души, защото сега над 270 хил. души са лишени от правото сами да избират кмет.