Дефилето на смъртта
Секция: Интервюта
22 Септември 2020 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дефилето на смъртта

/КРОСС/ От известно време насам Искърското дефиле се превърна в ужасяваща касапница. Инцидентите са ежедневие за пътуващите през дефилето.

И не... Не, несъобразената скорост е причина за тях, нека не търсим вина и в метеорологичните условия, а да погледнем по-отблизо сутиацията там.

АПИ не си свърши работата... Приемат се обекти без цялостна експертиза на състоянието им. Не може от София да знаеш дали пътят е направен по стандартите за ремонт в 21. век. 

Хората от дефилето страдат от нехайството на МРРБ във всяко едно отношение! Нямат вода, но никой така и не се нагърби със задачата да напише проекти, да направи проучвания, да потърси решения. Сега и това им се стоварва на главата - всеки ден през дефилето минават хиляди тирове, защото никой не иска и да знае какъв е пътят, колко е изровен, къде падат камъни, колко човека ще измрат.

Важното е да се обикаля с джипките насам натам и да се показва как се строи.

А онова, което се руши, г-н Борисов?! За него кой помисли?!

Докога ще се правите на слепи всички, вие в МС, в НС и по разни проветриви местенца. Докога ще се опитвате да спирате течението, а народът да се чуди дали утре ще се прибере, дали ще има какво да яде и дали ще има с какво да се измие, че нали е коронакриза, а вода за миене няма в пустото му дефиле...

P. S. Иде зима... Тировете и сега едва се разминават, ако завали мек и пухкав снежец, се очаква пътят да стане непроходим за никого. Нима искате да обречете дефилето на фалит... особено ако сложите някое и друго КПП-нце тук-там. Тъкмо ще се поосвободите от няколко гърла за хранене в държавата... Може би това си мислите, но не забравяйте, че пенсионерите не ходят на работа в София, те са си у дома. Мислете за онези, които изкарват и вашите заплати!