Още двама ученици с COVID-19 в област Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2020 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още двама ученици с COVID-19 в област Русе

/КРОСС/ Четири нови случая с коронавирус за последното денонощие в област Русе отчита Регионалната здравна инспекци, съобщава БНТ.

Жени на 33 и 58 години от Русе, както и две момчета на 14 и 16 години, съответно от Русе и Иваново, са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни. 14-годишното момче е ученик в девети клас на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов".

Симптомите му, които датират от 19 септември, се изразяват в болки в гърлото и повишена температура. Последният ден, в който той е бил на училище обаче е 18 септември. До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни.

От страна на Регионалната здравна инспекция е издадено предписание за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки. Контактните ученици ще преминат към дистанционно обучение, а цялото училище ще бъде дезинфектирано. Другото момче, което е на 16 години, е от Иваново.

До момента то не е посещавало Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров" в Русе, където е ученик в 11-ти клас. Момчето е без оплаквания, но изследването с PCR тест се е наложило поради това, че се завръща от Германия. Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни. От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе са 387, като понастоящем активните случаи са 42.

От тях 18 са на болнично лечение, а 24 са под домашна изолация. За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 324, уточниха от Областния оперативен щаб.