Десет паралелки във Варна преминават на дистанционно обучение заради коронавирусна инфекция
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2020 14:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десет паралелки във Варна преминават на дистанционно обучение заради коронавирусна инфекция

/КРОСС/ Десет нови паралелки в училищата "Стоян Михайловски" и "Патриарх Евтимий" са преминали на дистанционно обучение заради положителни проби на учители в тях-това съобщи Венцеслава Генова-директор на Регионалното управление по образование: Имаме информация от директорите на ОУ "Стоян Михайловски", където поради положителни проби на двама учители, като единия учител по английски език е влизал във всичките паралелки от начален етап.

Паралелките от днес, по препоръка на РЗИ Варна, са във карантина, общо девет. Сградата е преминала през дезинфекция. От ОУ "Патриарх Евтимий" има един учител с положителна проба и паралелката от първи клас в която е преподавал също минава в обучение в електронна среда.

И директорите на детски градини и училища и РУО изпълняваме предписанията на медицинските власти, които са експертни решения Остават в карантина две паралелки в Основно училище "Ангел Кънчев" ,една паралелка в начално училище "Васил Левски", една в основно училище "Христо Ботев" и една в Четвърта езикова гимназия. Днес ще бъдат тествани всички учители и персонала в основно училище "Христо Ботев" и учителите в "Стоян Михайловски".

Според алгоритъма, възприет във Варна, всяка сутрин в 9.30 с РЗИ и РУО се обобщава информацията за евентуални нови случаи на заразени от предния ден, тя се изпраща на Министерството на образованието и науката.