Президентът и американският посланик ще бъдат гости на "Тракийска пепелянка 2020" в авиобаза Граф Игнатиево
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2020 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът и американският посланик ще бъдат гости на "Тракийска пепелянка 2020" в авиобаза Граф Игнатиево

/КРОСС/ Президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик Херо Мустафа ще бъдат част от официалните гости по време на Медийния ден за международната летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020" в авиобаза Граф Игнатиево.

Гостите на базата ще бъдат запознати с целите и задачите на съвместната летателна тренировка, след което ще могат да наблюдават и елементи от нея.

"Тракийска пепелянка 2020" се провежда в периода от 14-ти до 25-ти септември. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

В летателната тренировка участват 11 типа различна авиационна техника от България, Кралските канадски военновъздушни сили, Гърция, Румъния и Съединените щати, които оперират от седем различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.