Терзийски пред депутатите: Не бих казал протести, те бяха заявени като въстания
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2020 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Терзийски пред депутатите: Не бих казал протести, те бяха заявени като въстания

/КРОСС/ Оценката за действията на полицията е, че всичко е извършено с най-висок професионализъм. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски по време на изслушване в ресорната комисия относно действията на служителите на МВР по време на антиправителствените протести в София и най-вече за събитията от 2 септември, предаде репортер на БГНЕС.

Това не бих казал, че са протести, те бяха обявени като въстания, каза пред депутатите Терзийски. Той съобщи, че на 2-и срещу 3-и септември са образувани 35 досъдебни производства срещу 37 лица.

От своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов също даде висока оценка за действията на полицейските служители.

Малко сме хората, които са се борили с такива безредици, отбеляза Иванов по повод сблъсъците от 2 септември.

Ако знаехме какво са планирали, никога нямаше да го допуснем. Няма да допуснем да пострада български полицай, да пострада български граждани, каза още Иванов и посочи, че на протеста от 2-и не е имало никаква спонтанност.

На 2 септември бяхме взели мерки за недопускане блокиране на българския парламент, защото идеята на протестиращите беше такава. Ние си свършихме нашата работа - да влезете да си свършите вашата работа и после необезпокоявани да излезете, обърна се главният секретар на МВР към депутатите от вътрешна комисия.