Предстоящи събития на 25 септември
Секция: Предстоящи събития
25 Септември 2020 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 25 септември

/КРОСС/***
Свищов.
От 14.30 ч. в двора на къщата музей „Алеко Константинов" държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемония по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно ниво в рамките на Международната награда на херцога на Единбург - България.
***
Добрич
От 20.30 часа на площад „Свобода" президентът Румен Радев ще приеме почетния строй и ще отправи приветствие към жителите и гостите на града в рамките на тържествата по случай Деня на Добрич и отбелязването на 80-ата годишнина от подписването на Крайовската спогодба и възвръщането на Южна Добруджа към България.
***
София.
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
***
Видин.
От 18.00 ч. в крепостта Баба Вида ще се проведе тържествена церемония по връчването на дипломите на първия випуск на филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев" в града, на която ще присъства председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
***
София.
От 10.00 ч. в сградата на КНСБ на площад "Македония" 1, конгресен център "Глобус", зала "Европа", етаж 2, ще се проведе форум на тема „Визията на КНСБ относно данъчната система на Република България"
***
София.
От 10.00 ч. в деловодството на парламента журналистът Владимир Христовски ще внесе петиция с искане да бъде върнат достъпа на репортерите до депутатите в новата сграда на Народното събрание.
***
София.
От 11.00 ч. в залата на Направление „Архитектура и градоустройство" на ул. „Сердика" 5 кметът Йорданка Фандъкова и главният архитект на Общината Здравко Здравков ще представят предложения за промени в Закона за устройство на територията.
***
София.
От 11.00 ч. на ъгъла на бул. „Ф. Аврамов" и ул. „Бъднина" (в района на 144 ОУ) представител на „Пътна полиция" ще оповести подробности за започваща специализирана операция.
***
Видин.
От 9.30 ч. в зала на ОбС - Видин Постоянната комисия по общинска собственост, общински дружества и предприятия, приватизация и следприватизационен контрол ще проведе заседание.
***
Видин
От 9.30 ч. в зала на ОбС Постоянната комисия по финанси и бюджет ще проведе заседание.
***
Видин.
От 9.30 ч. в зала на ОбС - Видин Постоянната комисия по европейски фондове, проекти и международно сътрудничество ще проведе заседание.
***
Видин.
От 14.00 ч. пред сградата на филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев" в града областният управител Момчил Станков и кметът д-р Цветан Ценков ще присъстват на откриването на академичната учебна година.
***
Видин.
От 17.00 ч. от пл. „Бдинци" ще тръгне тържествено шествие до крепостта Баба Вида по повод откриването на академичната учебна година във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев" в града.
***
Добрич.
От 9.00 ч във Военно гробище музей Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан в съслужение с добрички духовници ще отслужат панихида за загиналите за свободата на Добруджа.
***
Добрич.
От 10.30 часа празничната програма за Деня на града ще започне с тържественото заседание на Общинския съвет, което започва в 10,30 ч., ще участват Български камерен оркестър - Добрич с диригент Иван Янакиев, Хор „Добруджански звуци" с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева, Детски хор „Маестро Захари Медникаров" и Дамска хорова формация „Мистика" с диригент
Росица Дурмушлийска, Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов и Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.
***
Добрич.
От 17.00 часа с Военен ритуал на Паметника в Градски парк „Свети Георги" ще бъде открита обновената паметната плоча с имената на войниците и офицерите - добруджанци, загинали във Втората световна война.
***
Добрич.
От 18.00 ч. „Лебед" в Градския парк „Свети Георги" Гвардейският представителен духов оркестър ще изнесе празничен концерт.
***
Добрич.
От 20.30 ч. на сцената на площад „Свобода" ще се проведе тържествена заря -проверка в памет на загиналите герои за свободата на Добруджа.
***
Ловеч.
От 11.30 - 12.00 часа в консултативния кабинет на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви ще бъдат оповестени резултатите от проекта „Младежка лаборатория за активност".
***
Хасково.
От 15.30 ч. в Туристическия информационен център - Хасково ще се проведе
виртуална разходка под мотото „Опознай родния край"