Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Септември 2020 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“

100 кв. м. нецензурни надписи и драсканици вече са отстранени от улица „Цар Иван Асен II".

/КРОСС/ Само в рамките на няколко дни екип на Столичен инспекторат успя да отстрани повече от 100 кв.м. графити и надписи по ул. „Цар Иван Асен II". Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като „Царевец", „Асеновец" и „Трапезица", а в участъка около кино „Влайкова" са заличени десетки нецензурни надписи и символи. Работата по премахване на графитите се извършва със специализираната почистваща система „Ghibli Skid Silent", като в следващите дни предстои да бъдат почистени обекти в частта от 12 -то СУ „Цар Иван Асен II" до бул. „Ситняково". На улицата са установени и 28 броя ел. табла в лош външен вид, като за тяхното промяна, вече има постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечати красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.
Кампанията по облагородяване на градската среда по емблематичната улица „Цар Иван Асен II" е съвместна между Столичен инспекторат и районна администрация на район „Средец".
През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м. подобни надписи.