Огнище на Covid-19 в Якоруда
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Септември 2020 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Огнище на Covid-19 в Якоруда

/КРОСС/ Якоруда е новото огнище на Covid-19 в област Благоевград. 21 са потвърдените случаи на заразата за последното денонощие.

19 работници в шивашки цех в Якоруда са дали положителен резултатзапрясна коронавирусна инфекция. В предприятието работят около 100 човека, като двама от тях са настанени в тежко състояние в болница още миналата седмица.Френският работодател епоискал всички хора да бъдат изследваниитака е регистрирано огнището.

Работниците и семействата им са карантинирани.С последните случаи Якоруда се оформя като сериозно огнище на заразата,расте и броят на починалите.

Две паралелки от средно училище в Разлог са карантинирани и са преминали на дистанционна форма на обучение заради положителни проби на ученици. Засега в другите училища в района няма данни зазаразени с Covid-19. Според здравните експерти разпространението на вируса в учебните заведения ще се увеличава и е много вероятно да се стигне до ефекта на лавината.

За последното денонощиеположителните проби в област Благоевградса 59 по справка на РЗИ, коетоq съотносимо към броя на населението, поставя областта на първо място в страната.Тази тенденция бележи устойчивост през последния месец.