LG И Hyundai обединяват усилия, за да пренесат удобството на дома в електрически автомобили
Секция: Технологии
25 Септември 2020 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG И Hyundai обединяват усилия, за да пренесат удобството на дома в електрически автомобили

/КРОСС/ LG Electronics (LG) и Hyundai Motor представиха днес IONIQ Concept Cabin, съвместно усилие, съчетаващо опита на двете компании в удобството при начина на живот на потребителите и електрическите превозни средства. Те предлагат концепция, която се възползва максимално от по-просторните интериори на електрическите автомобили, които не са обременени и зависими от задвижване с вътрешно горене и механични компоненти.

IONIQ Concept Cabin е оборудван с редица удобства, които реално превръщат пространството в колата в истински дом, отдалечен от действителния. Машина за кафе с капсули приготвя перфектната чаша, необходима за сутрешното пътуване, отделение под седалката суши и освежава мокри или износени обувки преди да достигнете крайната точка на дестинацията си, гардероб следи дрехите да са чисти и без гънки по време на шофиране, а мини хладилник поддържа напитките охладени за горещите летни пътувания.

Освен комфорта и удобството, най-впечатляващата характеристика на IONIQ Concept Cabin е гъвкавият OLED дисплей, който покрива голяма част от тавана на интериора на автомобила. Пътниците на задните седалки могат да регулират до каква степен да е извит дисплеят чрез интуитивни жестове с ръка за оптимален ъгъл на гледане. Големият 77-инчов OLED екран може да бъде разделен, за да позволи и на двамата пътници на задните седалки да се наслаждават на различно съдържание по едно и също време. Спийкърите, инсталирани в облегалките за главата, създават лична звукова зона, която не притеснява другия пътник.

Иновациите са видими не само в самия автомобил. След като пътниците слязат от него, плъзгащ се механизъм почиства пода, като събира трохи и разлети течности. В същото време UV LED светлини се активират, за да дезинфекцират вътрешността на автомобила от всички микроби и други микроорганизми.

„LG активно се включи в решенията при автомобилите и по време на CES 2020. Там ние демонстрирахме персонализирано преживяване в колата, което позволява на шофьорите и пътниците да пренесат част от дома си на пътя," сподели Лий Чул-бае, ръководител на Corporate Design Management Center в LG Electronics. С IONIQ Concept Cabin ние издигаме този опит до друго ниво, като си партнираме с Hyundai, които прилагат изключителния си опит."