44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разходите си
Секция: Туризъм
25 Септември 2020 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разходите си

/КРОСС/ 44% от предприемачите в хотелиерския бизнес могат да обслужват до половината от разходите си. Това сочи анкета на националния статистически институт, проведена през август заради пандемията от Covid-19.

Малко над една трета от тях заявяват, че в краткосрочен план могат да се справят с всичките си задължения, а останалите - че не могат да се справят без чужда помощ.

Над половината от предприемачите в туристическия и хотелиерския бизнес са готови да предложат алтернативни периоди за осъществяване на резервациите на своите клиенти, сочи още проучването, проведено в поредния месец на извънредна епидемична обстановка заради Covid-19.

63% са декларирали намаление на цените на пакетните услуги, а 49% - на нощувките.

Според анкетата, предприемачите, получили правителствена подкрепа, са готови да запазят дори и увеличат наетия персонал в краткосрочен план.

39% от работодателите заявяват, че приходите им са се запазили спрямо юни, докато близо 35% декларират увеличение. Август беше основният месец, на който туристическият бранш разчиташе за "спасяване" на сезона, който е повлиян сериозно от пандемията.