БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2020 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес

/КРОСС/ Днес в зала 1 на НДК започва 50-ия Конгрес на БСП. Събитието ще започне в 10.00ч. и се очаква да присъстват над 500 гости- близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото Народно събрание, представители на парламентарната група на "БСП за България", евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна. Акредитирани за отразяването на Конгреса са 78 журналисти от страната и чужбина.

На форума на БСП ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на "БСП за България". Ще бъдат разгледани и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Ще бъде избран Национален съвет на БСП, председател на общопартийната контролна комисия на БСП и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Конгресът на левицата ще разгледа Резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.