Нови бури се насочват към Западна Гърция
Секция: СВЯТ
26 Септември 2020 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови бури се насочват към Западна Гърция

/КРОСС/ Островите в Йонийско море и западната част на континентална Гърция трябва да се подготвят за нови бури, започващи в петък вечер и продължаващи до събота, съобщи националната метеорологична служба EMY, предупреждавайки за силни валежи и вятър, достигащи скорост от 8 по скалата на Бофорт, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

EMY заяви, че новият валежен фронт ще нахлуе от югозапад, като ще удари Йонийските острови - които скоро пострадаха и от циклона „Янос", както и областта Епир в петък вечерта.

След това влажното и бурно време ще се разпространи на североизток до Македония и Тракия в събота, като вероятно ще удари Тесалия, където четирима души загинаха при наводнения, причинени от „Янос".

Междувременно Агенцията за гражданска защита предупреди жителите и посетителите в тези части на страната, засегнати от бури, да не излизат навън без основателна причина и да се въздържат от ненужни дейности на открито или в морето.

Те също така се приканват да предприемат мерки за каналите и отводнителните улеи на терасите и балконите си, за да защитят своите имоти от наводнения и да обезопасят всички предмети, като сенници, които могат да бъдат повредени или да причинят нараняване в резултат на силен вятър.