Нинова: БСП не е излъгала своите избиратели
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2020 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: БСП не е излъгала своите избиратели

/КРОСС/ С кворум от 793-ма делегати започна своята работа юбилейният 50-и конгрес на БСП, който се провежда в зала 1 на НДК. Очаква се да бъде избран Национален съвет, като гласуването ще започне тази вечер.

Лидерът на БСП - Корнелия Нинова направи доклад и отчет за това, което е направила през 4-годишния мандат.

Както парламентарната група на "БСП за България", както евродепутатите, така и цялостната политика на БСП.

Основното, което Нинова открои е, че БСП не е излъгала своите избиратели, които са над 1 млн. и не са влезли в партийни договорки:

"Преди 4 години се поставихме задача. Казахме, че няма да влизаме в явни и скрити задкулисни договорки за власт и облагодетелстване на малцина от нас за сметка на 1 млн. българи, които ни дадоха доверието си. Изпълнихме го. Не приехме предложението да имаме председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов", каза тя и поясни:

"Това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Опитът в България сочи, че всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ, повече не влиза в парламента и губи ролята си в активния политически живот. И най-важното моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си".

Това е юбилейният 50-и Конгрес на БСП, който се организира днес в НДК. По време на форума, днес и утре, ще бъде избран нов ръководен орган на партията.

На двудневния форум ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на "БСП за България".

Ще бъдат разгледани и отчета на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия.

Ще бъде избран Национален съвет на БСП, председател на Общопартийната контролна комисия и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Конгресът на левицата ще разгледа и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа и политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Очаквано беше присъствието на над 500 гости - 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на парламентарната група на "БСП за България" и евродепутати.

За отразяването на събитието са акредитирани над 78 журналисти от страната и чужбина.