Учителка от детска градина в Русе е с коронавирус
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2020 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учителка от детска градина в Русе е с коронавирус

/КРОСС/ Четири са новорегистрираните случаи на коронавирус в Русенска област. Това са две жени и двама мъже.

63-годишната жена от село Малко Враново и мъжът на 78 години от Русе са приети в Университетска болница "Канев", и двамата са с бронхопневмония, както и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания.

Другите двама - мъж на 92 години и жена на 42 години, са без сериозни оплаквания, оставени са под домашна изолация. 42-годишната жена е учителка в детска градина "Русалка 2", където в момента се провежда епидемиологично проучване. За последно тя е била на работа на 23 септември.

58-годишната детегледачка от Детска ясла № 15, чиято положителна проба беше обявена вчера, е приета за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков - Русе". Под карантина са поставени осем деца и трима души от персонала, които са имали контакт с болната жена. Три от децата са имали различни оплаквания и вчера са им взети проби за PCR изследване за коронавирус, резултатите им са отрицателни.

В детската градина "Мечо Пух" в град Сливо поле 14 от 15-те заразени с COVID-19 вече са излекувани. Под домашна карантина остава само една от учителките.