50-ият конгрес на БСП обсъжда нова политическа декларация
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2020 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
50-ият конгрес на БСП обсъжда нова политическа декларация

/КРОСС/ Нова политическа декларация обсъжда 50-ият конгрес на БСП в столицата.

В документа ще бъдат обхванати политиките в социалната сфера, икономиката и съдебната власт.

Големият разговор е накъде да тръгне страната, каза депутатът Крум Зарков:

"Ако левицата не победи, неравенствата ще се задълбочат, което само по себе си ще ни пусне спирала на политически кризи, конфликти, която надали някой желае. Ако левицата не победи, и без да подценявам усилията на ЕС и важността на "зелената сделка" колкото и трилиона да налеете в една система, базирана върху непрекъснатата необходимост за все по-голямо и по-голямо производство без значение от ограничеността на ресурса и на все повече и по-голяма консумация без значение от реалната необходимост на потребителите, то тази система неизбежно води до екологичен катаклизъм".
С кворум от 793-ма делегати започна работа юбилейният 50-и конгрес на БСП, който се провежда в зала 1 на НДК. Очаква се да бъде избран Национален съвет, като гласуването ще започне тази вечер.

Лидерът на БСП- Корнелия Нинова представи доклад и отчет за това, което е направила през 4-годишния си мандат. Основното, което тя открои е, че БСП не е излъгала своите избиратели, които са над 1 млн., и не са влезли в партийни договорки.

"Преди 4 години си поставихме задача. Казахме, че няма да влизаме в явни и скрити задкулисни договорки за власт и облагодетелстване на малцина от нас за сметка на 1 млн. българи, които ни дадоха доверието си. Изпълнихме го. Не приехме предложението да имаме председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов", каза тя и поясни:

"Това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Опитът в България сочи, че всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ, повече не влиза в парламента и губи ролята си в активния политически живот. И най-важното моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си".