Намериха черната кутия на разбилия се Ан-26 край Харков
Секция: СВЯТ
26 Септември 2020 15:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Намериха черната кутия на разбилия се Ан-26 край Харков

/КРОСС/ Експерти откриха черната кутия на военно-транспортния самолет Ан-26, който се разби в петък близо до град Чугуев в района на Харков. Това съобщи в събота министърът на отбраната на Украйна Андрий Таран, предаде ТАСС. По данни на Държавната служба за извънредни ситуации на борда е имало 27 души - освен екипажа, и кадети от Харковския университет на ВВС на въоръжените сили на Украйна.
Намериха черната кутия на разбилия се Ан-26 край Харков, 25 са загиналите
Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, каза, че катастрофата е станала по време на тренировъчен полет. Президентът на Украйна Владимир Зеленски се очаква да пристигне на мястото на инцидента.

Катастрофата е станала по време на подхода за кацане. Службата на главния прокурор на Украйна съобщава за 25 загинали, а двама ранени в тежко състояние са откарани в лечебни заведения. Започнало е разследване за нарушение на правилата за полет и подготовката за тях. Ръководителят на Харковската областна държавна администрация Алексей Кучер заяви, че дефектен двигател е причина за трагедията.