Боливудски актриси на разпит по разследване за наркомрежа в Индия
Секция: Шоубизнес
26 Септември 2020 20:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боливудски актриси на разпит по разследване за наркомрежа в Индия

/КРОСС/ Три от най-популярните боливудски актриси бяха разпитани в събота по мащабно наркоразследване в Индия, разтърсило филмовата индустрия в страната, съобщиха световните агенции.

Актрисите Дипика Падуконе, Шрадха Капур и Сара Али Хан бяха показани по местните тв канали да влизат за разпит в сградата на Бюрото за контрол на наркотиците в Мумбай.

Бюрото разследва евентуалната употреба на наркотици в Боливуд вече близо месец, след смъртта през юни на популярния актьор Сушант Сингх Раджпут. Поне петдесет души, свързани с филмовата индустрия, са в радара на разследването, цитира ДПА местен тв канал.

Падуконе е сред най-високоплатените актриси в индийската киноиндустрия, по света е популярна и с ролята си във филма "Трите хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж" от 2017 г. с Вин Дизел. Срещу нея няма повдигнати обвинения, но е повикана за разпит, защото името й се е появило по време на разследването за връзки на филмовата индустрия с наркокартели, съобщи тв каналът Ен Ди Ти Ви. Разследващите я питали дали е разпространявала забранени вещества, след прехванати нейни съобщения в "Уотсап".

Мениджърът на Дипика Падуконе бе разпитан в петък. Режисьорът Каран Джохар пък излезе в декларация, че обвиненията за употреба на наркотици на организирано от него в дома му парти през юли са "фалшиви и безпочвени". Изявлението му дойде, след като в социалните медии се завъртя стар запис от парти в дома му.

След смъртта на актьора Раджпут, познат и на българската аудитория от сериала "Завинаги свързани", полицията в Мумбай първоначално съобщи, че той е починал при инцидент. Според местни медии се е самоубил. Сега федералната полиция разследва нарковръзка в смъртта му. По-рано този месец беше арестувана актрисата Риа Чакраборти, която излизаше с Раджпут, по обвинение в активно участие в наркоорганизация, свързана с доставки на наркотици. Актрисата и брат й са в затвор в Мумбай.