Предстоящи събития в страната на 27 септември
Секция: Предстоящи събития
27 Септември 2020 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 27 септември

/КРОСС/ София. 

От 10.00 ч. в зала 1 на НДК ще се проведе втори ден на 50-тия юбилеен Конгрес на БСП.

***
София.
От 11.00 часа в Платформа А6 на Националния дворец на културата ще започне вторият ден от най-голямото изложение за българско изкуство „АРТКО 19". В 11.30 часа ще започне дискусия за влиянието на пандемията от коронавируса върху културния живот и пазара на изкуство.

***
София.
От 11.15 часа пред Националния исторически музей в кв. „Бояна" ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти.

***
София.
От 12.00 часа в Националната галерия „Квадрат 500" художникът Николай Петров ще рисува върху специално обособена стена в рамките на най-новия проект на галерията - „Стената".

***
София.
От 16.00 часа в Зала „Атом" в сграда „Джон Атанасов" на София Тех Парк ще се проведе и лекционното събитие „Успешните истории на Фонд „Научни изследвания" в рамките на Софийския фестивал на науката.

***
Асеновград.
От 10.00 часа от центъра на село Долнослав ще тръгне туристически преход към местност Къркарман и атракционното селище "Wild city" по повод Световния ден на туризма - 27 септември.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експозиционен център „Флора" започва третото издание на специализираното търговско изложение за детски стоки и услуги - "Бебе Зона".

***
Бургас.
От 11.00 часа в сградата на Държавен куклен театър ще се състои театралното представление „На двора".

***
Бургас.
От 12.00 часа на Пантеона в Приморски парк бургаските мотористи ще се включат в кампания „Ние сме хора, не донори".

***
Бургас.
От 13.00 часа на Летния театър ще започне турнир по спортни танци "Купа Бургас".

***
Добрич.
От 9.00 часа в Центъра за защита на природата и животните ще се проведат занимания по йога в рамките на „ДоброЖънци фест".

***
Добрич.
От 10.30 часа от зооцентъра в Добрич ще започне експедиция до скалните манастири в местността Шан кая и до археологическите разкопки на древноримската крепост „Палматис" край село Оногур в рамките на „ДоброЖънци фест".

***
Кюстендил/с. Раждавица.
От 9.30 ч. в с. Раждавица епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Успение Богородично" и обновление на храм-параклис „Св. Атанасий Атонски".

***
Ловеч.
От 9.00 ч. в храм „Св. Троица" митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия.

***
Плевен.
От 11.00 часа пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите 2606 офицери и войници по повод 102-рата годишнина от Дойранската епопея. В знак на признателност ще бъдат положени венци и цветя. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще връчи награди за народополезна и патриотична дейност на ръководители на ученически гвардейски отряди.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хипермаркета на бул. „Освобождение" 47 и пред сградата на Общината ще се проведе кампанията „Книги за смет" в подкрепа на рециклирането.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Кукления театър ще бъде представен спектакълът за деца „Дядо вади ряпа" .
***
Стара Загора.
От 10.30 часа на източния пътен възел на града ще бъде даден стартът на автомобилното състезание „Писта Стара Загора".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа на Античната улица ще започне третият ден от Фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2020". От 16.00 часа ще бъдат обявени и наградени вината, получили най-много гласове от посетителите на фестивала, а в 16.30 часа ще се състои официалното закриване на „Августиада".