Тази година са ремонтирани повече пътища от предвиденото
Секция: Автомобили
28 Септември 2020 10:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тази година са ремонтирани повече пътища от предвиденото

/КРОСС/ Четири консорциума продължават в състезанието за изграждане на участъка от АМ „Струма" през Кресненското дефиле, стана ясно в петък. Ще се стигне ли до опорочаване на обществената поръчка, след като бяха хвърлени съмнения заради незаконно проучване на трасето в този участък от фирма, свързана с един от участниците?

„В момента не разсъждаваме върху хипотеза дали би могла да се опорочи тази поръчка. Смятаме, че такова нещо на този етап не е възможно и не е допустимо", коментира пред БНР Иван Досев, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Запитан по-малкото приходи от тол таксите ще се отразят ли на ремонтите през тази година, Иван Досев отбеляза, че това по-скоро важи за следващи години:

„Може би би се отразило през някоя от следващите години. Финансовият ресурс, с който разполагаме за изпълнението на всички ремонтни дейности по републиканските пътища, са много недостатъчни, но сме принудени да работим в ограничителни условия. С ресурса, с който разполагаме, смятам, че тази година дори сме изпълнили много повече ремонти, отколкото бяха планувани", каза Досев в предаването „Преди всички".

Ремонтите на първите виадукти по магистралите започнаха още 2012-2013 година. Всички, които вече са ремонтирани, отговарят на най-съвременните изисквания, посочи Досев. През тази година са пуснати 5 ремонтирани моста на АМ „Тракия", допълни той.

Относно завършването на АМ „Европа" инж. Досев уточни, че срокът за завършване на участъка до Драгоман е 2022 година. При втория участък - между Драгоман и Сливница, строителните работи са в напреднал етап и се очаква движение да се осъществява още преди края на тази година.

Последният участък - от Сливница до София, е в най-оптимално състояние, така че по него и към момента няма големи затруднения за движението, отбеляза още Иван Досев.