Румен Гечев: Членовете на БСП се произнесоха кой работи в интерес на партията и кой не
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2020 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Гечев: Членовете на БСП се произнесоха кой работи в интерес на партията и кой не

/КРОСС/ "В Националния съвет на БСП има много авторитетни българи, много утвърдени специалисти. Той се и обнови с млади и енергични хора. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии." Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Румен Гечев пред България он еър.

Социалистът коментира, че прекият избор на председател и Конгресът са се произнесли кой е прав и кой е сбъркал: "Няма как БСП да е лидерска партия, тъй като председателят на БСП бе избран в пряк избор-единственият досега в България. Гласуваха повече от 60 000 души от 80 000 членове - една рекордно висока активност, която в България не е постигана на никакви избори", припомни Гечев.

"Тези, които не попаднаха в Националния съвет бяха наказани от социалистите, че от много време не предлага нови идеи за партията, а бяха насочили енергията си срещу председателя на БСП и работеха в полза на ГЕРБ. Те не работеха в интерес на БСП и вчера Конгресът даде своята оценка", изрази мнение народният представител.
"Излизаме по-единни, нашият резултат само ще се подобрява. На следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече е водеща политическа сила", заяви Румен Гечев. Той поясни, че БСП е в подем, защото е започнала много преди изборите да се среща с обществото и да предлага "Визия за България".