Александър Симов: БСП е хомогенна и е готова за избори
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2020 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Симов: БСП е хомогенна и е готова за избори

/КРОСС/ "Това е Конгресът на голямата промяна в БСП. Отдавна беше ясно, че БСП е на прага на това да осъществи някаква промяна в себе си. Не е нормално, когато предлагаш и когато заявяваш, че си основната алтернатива на това, което става в България, че предлагаш различен поглед, различен път за тази страна, да се страхуваш да направиш промяната в самия себе си. БСП успя да осъществи това. Успя да покаже, че е готова да се промени в името на предлагането на една различна и нова политика".
Коментарът направи пред БНР депутатът от БСП Александър Симов, един от хората, получили най-много гласове за новия Национален съвет на партията.

По думите му в момента в БСП има генерационна революция:

"Влязоха изключително много нови лица, млади хора, които имат хъса и амбицията да променят нещо в самата партия. Тази промяна не започва сега, промяната започна още преди 4 години, когато напук на всички обструкции, когато в много яростна и конфронтационна среда БСП наложи за себе си като правило вътрешнопартийния избор на лидер".

В предаването "12+3" депутатът допълни:

"Най-важното е, че БСП трябва да предложи модел за автентична лява политика за развитие на България, но лява политика, не претворена през красивите фрази... Ние трябва да превърнем лявата политика в конкретни идеи, в идеи, които да трансформират това общество".

Според Симов БСП е мобилизирана и единна:

"БСП е хомогенна и е готова да тръгне към избори, дай Боже те да са предсрочни, за да предложи на хората нещо различно".