Задържаха шофьора, прегазил дете на паркинг
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Септември 2020 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха шофьора, прегазил дете на паркинг

Повдигнато е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост

/КРОСС/ Задържаха за 72 часа шофьора, прегазил 2-годишно дете на паркинга в базар "Илиянци", съобщиха от Софийската градска прокуратура.

След доклад на материалите по делото на дежурен прокурор, срещу водача на товарния автомобил е повдигнато обвинение по чл.343, ал.1, б. „В", вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс, за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходец.

В неделя бус прегази дете и то почина на място. Според информацията, то се е отделило от семейството си и е попаднало под движещия се микробус. Свидетели разказват, че всичко е станало за секунди.

„Трагедията беше голяма.Чух виковете и изтичах да помагам. Линейката дойде след има-няма 6-7 минути и установиха само смъртта му..... да видиш едно дете на 2 години и 8 месеца да умира пред теб... цяла нощ не съм спал", разказва Хайдар, който е търговец на базара.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на допълнителни процесуално-следствени действия, с оглед изясняване на всички обстоятелства по случая.