Huawei публикува индекс за устойчивост на банките за и след 2020
Секция: Технологии
28 Септември 2020 22:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei публикува индекс за устойчивост на банките за и след 2020

/КРОСС/ По време на HUAWEI CONNECT 2020, Международната корпорация за данни IDC (International Data Corporation) - водещият световен доставчик на пазарна информация, консултантски услуги и събития за пазарите на информационни технологии, телекомуникации и потребителски технологии - заедно с Huawei, представиха Бяла книга, озаглавена „Банковата индустрия достига новото нормално". В нея IDC и Huawei изследват въздействието на Covid-19 върху банковата индустрия и очертават стъпки, които банките трябва да предприемат, за да гарантират бъдещия си успех. Като част от доклада, IDC и Huawei са разработили Индекс за устойчивост на банките, който количествено определя текущото състояние на банкирането по региони по отношение на шест ключови измерителя. Индексът показва големи регионални различия и може да се използва от банките за оценка на собствената им устойчивост, както и предоставя насоки къде да се фокусират за бъдещ успех.

В рамките на форума HUAWEI CONNECT 2020 Huawei и неговите партньори показват широката гама от решения за индикатори на финансова стабилност, включително финансов облак (Financial Cloud), интелигентни клонове, дигитален CORE и интелигентни платформи за данни. Тези решения позволяват на банките да намалят разходите, да увеличат гъвкавостта към бързо променящата се среда на индикаторите за финансова стабилност, да привлекат и задържат клиенти и да се позиционират срещу нововъзникващите конкуренти. Съвременните сътресения в ежедневието преместиха фокуса на финансовите услуги към мобилност, а Huawei е лидер за подкрепата на преминаване към мобилни взаимодействия в световен мащаб, базиран на ранния опит в Китай. Инсайтите, които споделят, позволяват на финансовите клиенти в световен мащаб да реагират и да подкрепят клиентите в тези трудни времена.

Именно този опит води до работата на Huawei с IDC по създаването на тази Бяла книга. Някои от основните констатации в доклада се отнасят до финансовото въздействие на пандемията върху балансите на банките, експоненциалното увеличение на цифровите плащания от мобилни устройства и драматичната промяна в ролята на клоновете в банковите услуги. Поглеждайки към бъдещето, IDC намира, че усилията трябва да се концентрират върху:

- Осъвременяване на каналите - преминаване към изцяло дигитализирана клиентска пътека;
- Преосмисляне на комуникацията - промяна на начина на предоставяне на услугите на клиентите;
- Основна ревизия на инфраструктурата - надграждане върху хибриден облак и микроуслуги;
- Предефиниране на данни и анализ - изграждане на стабилни възможности за съхранение на данни и изкуствен интелект (AI);
- Преосмисляне на работните процеси - преминаване отвъд хартията и персоналните компютри към мобилни работни процеси;
- Трансформация на платформата - включване на нововъзникващи технологии като 5G, AI и IoT и др.

Заедно Индексът за банкова устойчивост и областите на фокус предоставят насоки за банките, тъй като те се справят с продължаващите предизвикателства на „новото нормално".
Huawei ще продължи да развива ангажимента си с водещите световни финансови организации и изводите, предоставени от този доклад, ще осигурят солидна основа за този труд.
Бялата книга е достъпна на: https://e.huawei.com/en/solutions/industries/smart-finance/banking-industry-rises-up-to-the-new-normal

HUAWEI CONNECT 2020 е водещо годишно събитие, организирано от Huawei за глобалната ИКТ индустрия и се провежда в Шанхай от 23 до 26 септември 2020 г. HUAWEI CONNECT е отворена платформа, предназначена да помогне на потребителите и партньорите на Huawei да се ориентират в променитe, да споделят опит и работят заедно за създаването на нова стойност. На тазгодишното събитие се изследваха тенденциите и възможностите за индустриялната дигитализация, демонстрираха се съвременни ИКТ технологии, продукти и решения, предложи се поглед отблизо върху плодовете на съвместните иновации и се споделиха най-добрите практики в дигиталната трансформация. Крайна цел на Huawei е да изгради отворена и здрава екосистема в индустрията, която да е от полза за всички заинтересовани страни и да създаде нова стойност за всички индустрии. За повече информация: https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect2020/